<Good_things_happen/> Welcome to Conference

Gulliver Final 2021

Gulliver finale: 5-jarig jubileum

Voor de vijfde keer op rij vond de afgelopen donderdag 2 december de Gulliver finale plaats. Dit jaar streden drie kandidaten om de felbegeerde €10.000 cash én om €2500 voor de beste life science start-up door Bio Partner. Daarnaast bood PLNT een publieksprijs aan van zes maanden gratis werkplek.

Bobby Bahov ontwikkelt een AI algoritme om ziektebeelden vroegtijdig op te kunnen sporen in patiëntendata. Whoomp is een online marktplaats waar restvoorraad op een innovatieve wijze wordt aangeboden en waar de klant de prijs bepaalt. De grote winnaar van 2021 was Bionomic, zij wisten alle drie de prijzen in de wacht te slepen met hun testmethode om ziektekiemen op te sporen in gewassen.

Begin september begon de werving van kandidaten voor de wedstrijd. In totaal leverden 13 teams een one-pager in van hun idee. Deze teams werd gevraagd om een businessplan te schrijven en Gulliver trainingssessies te volgen. Acht teams gingen door naar de halve finale waarin ze in drie minuten mochten pitchen voor een jury. De jury werd gevormd door oud Gulliver winnaars en trouwe sponsoren.

Over Gulliver

Gulliver is een stichting die jong ondernemerschap in de Leidse regio ondersteunt. Daartoe organiseert zij jaarlijks een ondernemerschapswedstrijd en verschillende kennissessies met uiteenlopende thema’s. Gulliver wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van sponsoren: Gemeente Leiden, Rabobank Leiden-Katwijk, Business Platform Schipholweg-Schuttersvel, Ondernemersvereniging Bio Science Park, Bio Partner en PLNT Stichting voor innovatie en ondernemerschap.